Zelf een eiwitshake maken

Eiwitten zijn een essentieel onderdeel van ieder dieet die je gezondheid bevorderd. De aminozuren die in eiwitten zitten zijn een essentiële brandstof voor het maken van gezonde cellen. De aanbevolen hoeveelheid voor volwassenen is tussen de 50 en 175 gram per dag. Als je sport, meer energie nodig hebt of als je gewicht probeert te verliezen zijn proteïneshakes een van de beste manieren om extra eiwitten binnen te krijgen. Als je niet wil investeren in dure proteïnepoeders, ga dan zelf een eiwitshake maken! In dit artikel ga ik stapsgewijs vertellen hoe je thuis met producten een eiwitshake kunt maken met producten die je wellicht in de koelkast heb liggen.

1. Duik in je koelkast!

Gangbare ingrediënten zijn magere melk, yoghurt en eieren, deze producten heeft vrijwel iedereen in de koelkast liggen. Kies één van deze producten als basis. De meeste mensen kiezen magere melk als basis omdat die de meeste proteïne bevat, 3,5 gram per 100 milliliter.

2. Kies een proteïnerijk ingrediënt!

Een rauw ei is een populair ingrediënt. Een ei bevat ongeveer 5,5 gram proteïne. Een ander veelgebruikt product is notenpasta. Twee eetlepels notenpasta bevat 7 tot 8 gram proteïne. Wat ook best bekend is, is de hüttenkäse. In hüttenkäse zit 14 gram proteïne per 118 milliliter.

3. Hak 200 gram fruit fijn!

Bananen worden vaak gebruikt omdat die de shake dik maakt en het bevat zelf ook 1 tot 2 gram proteïne. Andere bekende fruitsoorten zijn bessen, abrikozen of sinaasappels. In watermeloen en pompoen zitten allebei ongeveer 2 gram proteïne maar die zijn niet zo heel lekker om te mixen.

4. Voeg 3 eetlepels havermout toe!

Door de 3 eetlepels voeg je toch 3 extra grammetjes proteïne toe aan de shake. Een alternatief is 1 eetlepel vermalen zemelen, daar zit ook 3 gram proteïne in per eetlepel.

5. Doe je ingrediënten in de blender!

Doe alle ingrediënten in de blender. Doe daar je 2 eetlepels of je basisingrediënt bij. Voeg ook je kop fruit toe en 3 eetlepels havermout of zemelen. Zet de blender ruim een minuut aan en geniet daarna van je overheerlijke shake!