Voetballen, wat heb ik nodig?

Voetbal is een hele bekende sport in Nederland. Veel jongens en meiden starten op hun 5e / 6e met de sport. Er zijn wel een aantal dingen die je nodig hebt om te sporten. Hieronder staat een overzichtje met spullen die echt nodig hebt als je wil gaan voetballen:

  • Schoenen met noppen: Dit is zeker nodig, op gras heb je geen grip met gladde zolen en zo voorkom je blessures. Let wel goed op of je op kunstgras speel, of op echt gras. Kunstgras schoenen hebben meer noppen dan de andere schoenen. De schoenen voor echt gras hebben minstens 8 noppen.
  • Sportkleren: Meestal worden de wedstrijdkleren door de voetbalvereniging zelf uitgereikt, maar de trainingskleren moet je zelf verzorgen.
  • Thermo kleren: Als het koud is buiten is het handig om thermo kleren te kopen. Als je een wedstrijd speel, speel je de wedstrijd in een kort broekje. Het korte broekje is dan erg koud en dan is een thermobroek erg handig. Ook is een thermoshirt handig. Je moet je zelf afvragen of dit ook bij jou past, de ene heeft geen last van de kou en de andere weer wel.
  • Keepershandschoenen: Als je keeper bent moet je natuurlijk ook keepershandschoenen kopen. Een paar keer de bal tegen houden met de blote handen gaat nog wel, maar na een hele wedstrijd doen je handen hartstikke pijn. Koop daarom ook keepershandschoenen. Deze handschoenen geven ook een versteviging aan je vingers.
  • Aanvoerdersband: Als je aanvoerder wordt van je team moet je ook een band kopen. De aanvoerder van het team moet je kunnen herkennen en die moet de scheidsrechter ook kunnen herkennen. Als er een conflict onderling is, of met een ander team moet de scheidsrechter duidelijk kunnen zien dat de aanvoerder dit probeert op te lossen. Vaak komt de scheidsrechter tussen beiden. Ook gaat een aanvoerder vaak verhaal halen bij de scheidsrechter als er een overtreding is gemaakt ter nadelen van zijn/haar eigen ploeg.